Оставката на Атанас Атанасов от поста председател на комисията за контрол

...
Оставката на Атанас Атанасов от поста председател на комисията за контрол
Коментари Харесай

Стою Стоев: Оставката на Атанас Атанасов е знак на протест

„ Оставката на Атанас Атанасов от поста ръководител на комисията за надзор над службите е знак на митинг за това, че би трябвало да има промяна в службите. Това, че промяната към този момент зацикли, ни тормози извънредно доста. Надявам се след този мощен обществен акт да се върнем на масата за договаряния “, това сподели депутатът от ПП-ДБ Стою Стоев в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

В четвъртък Атанас Атанасов се отдръпна като ръководител на парламентарната комисия за надзор над спецслужбите. 

„ В момента по закон ръководителите на службите се назначават от Министерски съвет по предложение на президента. В едно обикновено време на постоянни държавни управления, това наподобява като баланс, който е естествен. В момента обаче всички шефове на службите са назначени по време на служебното държавно управление, което даде мотив за неодобрение “, сподели още Стоев.

„ Тук приказваме за кардинални позиции. Съгласете се, че концепцията на служебното държавно управление е да провежда избори. Ние бяхме в едно безпътие и служебното държавно управление две години организираше политика, която не му е присъща. Затова започнаха да се следят такива недостатъци в нашето законодателство, които следва да бъдат реферирани “, разяснява той.

„ Вижда се, че господин Радев си застава зад изборите, по законодателната процедура очевидно няма да минем. Има вътрешни несъгласия, тъй като има някакви пристрастия към службите, в които той е назначил по време на служебните държавни управления “, сподели депутатът от ПП-ДБ.

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР